για την καραμέλα 100 γρ. ζαχαρη 40 γρ. νερό 40 γρ. γλυκοζη ριχνουμε ολα τα υλικά σε ένα τηγάνι σε μετρια φωτία και αφηνουμε να βράσει και να πάρει σκουρο χρώμα.Αδείαζουμε σε μια λαδόκολλα και αφηνουμε να κρυωσει.
για τη σοκολάτα 300γρ. κουβερτουρα 65% κακαο 300γρ κρέμα γάλακτος 70 γρ.ουίσκι κοβουμε τη σοκολατα και τη βαζουμε σε ενα μπολ.ζεσταίνουμε την κρεμα γάλακτος και πριν πάρει βρασει την ριχνουμε στην σοκολάτα,Ανακατευουμε μεχρι να γινει λεία κρεμα αφηνουμε να κρυώσει για 15 λεπτα εκτος ψυγείου. Σπαμε την καραμελα σε μικρα κοματια και την ριχνουμε στην κρεμα ανακατευοντας,κραταμε λιγα κοματια καραμέλας για διακόσμηση,βα ζουμε την κρεμα σε μικρα φορμακια η σε μεγαλο και το βαζουμε στο ψυγειο για δυο ωρες. για να ξεφορμαρουμε την κρεμα την βουταμε σε χλιαρο νερο να μαλακωσει λιγο και αναποδογυρίζουμε ή εχουμε καλυψει το εσωτερικό της φορμας με διαφανή μεμβράνη ειναι και πιο εκυκολος τροπος!
Paulo tis suntages den vlepw......
ΑπάντησηΔιαγραφήσυνταγή
Διαγραφήγια την καραμέλα 100 γρ. ζαχαρη
40 γρ. νερό
40 γρ. γλυκοζη
ριχνουμε ολα τα υλικά σε ένα τηγάνι σε μετρια φωτία και αφηνουμε να βράσει και να πάρει σκουρο χρώμα.Αδείαζουμε σε μια λαδόκολλα και αφηνουμε να κρυωσει.
για τη σοκολάτα 300γρ. κουβερτουρα 65% κακαο
300γρ κρέμα γάλακτος
70 γρ.ουίσκι
κοβουμε τη σοκολατα και τη βαζουμε σε ενα μπολ.ζεσταίνουμε την κρεμα γάλακτος και πριν πάρει βρασει την ριχνουμε στην σοκολάτα,Ανακατευουμε μεχρι να γινει λεία κρεμα αφηνουμε να κρυώσει για 15 λεπτα εκτος ψυγείου.
Σπαμε την καραμελα σε μικρα κοματια και την ριχνουμε στην κρεμα ανακατευοντας,κραταμε λιγα κοματια καραμέλας για διακόσμηση,βα ζουμε την κρεμα σε μικρα φορμακια η σε μεγαλο και το βαζουμε στο ψυγειο για δυο ωρες.
για να ξεφορμαρουμε την κρεμα την βουταμε σε χλιαρο νερο να μαλακωσει λιγο και αναποδογυρίζουμε ή εχουμε καλυψει το εσωτερικό της φορμας με διαφανή μεμβράνη ειναι και πιο εκυκολος τροπος!